Skip to content

Ringsted midtby

Af Daniel Nørhave, formand for kultur- og fritidsudvalget

Kære Lars Tegl.

Jeg – og resten af byen – er klar over, at du er imod projektet i Ringsted midtby. Et projekt, som skal være med til at mindske de følger, der kan komme efter meget kraftige regnskyl, der kan oversvømme og ødelægge mange borgeres kældre.

Det er klimasikring af byen, som er en NØDVENDIG opgave. Vi har ladet regnvandet føre væk i overfladen, hvilket er langt billigere end hvis det skulle graves ned i ledninger under jorden. Jeg ved godt, at det så havde været Ringsted Forsyning, der skulle stå for denne merudgift. Men Ringsted Forsyning er også betalt af skatteborgerne i Ringsted. Så det havde været de samme mennesker, der skulle betale denne større regning.

Jeg tror, at ejerene af de udsatte ejendomme gerne vil have ordnet afledningssystemet af regnvandet så hurtigt som muligt – vi ved jo ikke hvornår vi kan risikere, at få et af disse kraftige regnskyl.

Jeg tror også at de handlende også gerne vil have alt gravearbejdet i Nørregade til ende gjort så hurtigt som muligt, så tilstanden i Nørregade kan blive normaliseret, så hurtigt som muligt.

Jeg synes, at det er en hån mod de, der arbejder i mange timer hver dag og senest i weekenden, hvor mange andre har fri – for at få færdiggjort arbejdet så hurtigt som muligt. De arbejder ude i alt slags vejr – og det selvom vi har slået rekorden for nedbør i marts måned – i mange timer, mens vi andre har kunnet arbejde inde i vores lune kontorer. Jeg føler derfor, at jeg vil takke alle de fantastiske og hårdtarbejdende medarbejdere for at have udført dette store og hårde arbejde trods vejrgudernes rasen. TAK for en kæmpe indsats til gavn for alle i Ringsted.