Ny biograf i Ringsted

Af Daniel Nørhave, formand for kultur- og fritidsudvalget

På baggrund af de seneste dages opslag på Facebook har der stået, at der er kommet en ansøgning til Ringsted Kommune om støtte til en ny biograf.

Et enigt byråd besluttede for to måneder siden i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2019 at afsætte midler til at kunne støtte en kommerciel biograf i Ringsted Kommune i 2019 og de efterfølgende to år.

Nu er der så allerede modtaget en ansøgning som skal behandles første gang, i morgen på Kultur- og Fritidsudvalgets dagsorden. Jeg har samtidig set at flere af byrådets medlemmer har ytret forhåbninger om at byrådet vil stemme for dette.

For mig er det nærmest en selvfølge at når samtlige 21 medlemmer af byrådet har stemt ja til at afsætte midler til drift af en kommerciel biograf.

Som der står i ansøgningen, så er Ringsted en af de sidste byer der endnu ikke har fået etableret en moderne biograf.

Derudover så står der endvidere i ansøgningen at biografen skal tilbydes som ”forsamlingshus” for både lokale og internationale arrangementer. Jeg mener at dette går meget godt i spænd med vores vision i Ringsted Kommune om at være ”Midt i muligheder”.

Forhåbningen er at biografen allerede kan stå klar i 2019 og den skal endvidere beskæftige 2 fuldtidsansatte samt 20-25 deltidsansatte.

Så som svar på de seneste dages omtaler, så stemmer Dansk Folkeparti for at give støtte til den kommende biograf.