Skip to content

Hvad kan vi gøre for kulturen?

Af Daniel Nørhave, byrådsmedlem

Der verserer stadig den dag i dag tvivl om, hvor vidt Winston Churchill afvisende sagde: ”Then what are we fighting for?” da han blev spurgt til at skære i kulturbudgettet under anden verdenskrig.

Ikke desto mindre er tanken i hvert fald smuk. Danmark befinder sig i en Corona-krise. Statsministeren gik på skærmen d. 6. april. Denne gang med en udmelding om at større forsamlinger forbydes frem til september.

Det var en nedslående melding fra Mette Frederiksen, som betød at bl.a. mange festivaler måtte udskydes til 2021. Middelalderfestivalen, som i år skulle have markeret 850-årsdagen for Skt. Bendts kirke, kan ligeledes ikke blive fejret til juni som planlagt. Dog var det samtidig er klar udmelding fra statsministeren, som de fleste kunne tage og føle på.

Allerede inden da, var flere arrangementer i Kongrescentret flyttet til efteråret. Fodbold-EM er flyttet til 2021. Håndbold-, og floorball-, og andre sportssæsoner er afsluttet før tid.

Der er med andre ord allerede forsvundet rigtig meget kultur ud af 2020.

Selv om 2020 ikke indeholder de arrangementer, som vi havde forventet, behøver vi ikke undlade at have visioner for kulturen i år. Nye idéer er allerede udsprunget. Fællessang hver morgen med Philip Faber, og bamsejagt som ses flere steder i Ringsted, bare for at nævne et par eksempler.

Men hvad kan vi så ellers gøre i Ringsted? Det spørgsmål vil jeg stille Kultur- og Fritidsudvalget, når vi mødes (virtuelt) næste gang.

Kan vi få koncerter hjem i stuerne eller som drive-in koncerter, hvor folk bliver siddende i deres biler?

Normalt ville jeg holde Sankt Hans-talen i anlægget. Denne vil jeg forsøge at holde virtuel i år om end jeg kun kan tænde et lille bål i haven.

Der er sikkert masser af muligheder, og det er ikke givet at det er mig eller mine byrådskollegaer som har de bedste idéer. Derfor skal I alle også være velkomne til at komme med jeres input til hvad vi kan gøre lokalt.

Danmark står sammen. Lad os stå sammen om kulturen – også lokalt!

 

Daniel Nørhave

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget

Dansk Folkeparti